Thai-Style rødbedesuppe på 30 min.

DSC_9376 DSC_9380 DSC_9382 Ser det ikke bare LÆKKERT ud? - Jeg kan fortælle jer, at suppen smager mindst lige så godt, som den ser ud, og så tager den ingen tid at lave!

Egentlig har jeg har en lidt forudindtaget holdning til rødbedesuppe, og den var ikke just positiv, men i morges var jeg til lancering af Philips nye suppemaskine, hvor dygtige Katrin Björk lavede rødbedesuppe 'the asian way'. Katrin skulle nemlig vise os, hvordan man kan lave suppe på 20 minutter med suppemaskinen - helt uden at skulle røre en finger.

Nu stod jeg aller bagerst i forsamlingen og prøvede at få øjne med dagens første kop kaffe, så jeg fik ikke set hvordan det hele fungerede. Suppen var dog upåklagelig lækker. Det var derfor lidt med spænding da jeg selv gav mig i kast med at lave suppen her til aften, men den var altså færdig på 20 minutter foruden de 10 min. det tog mig at snitte grøntsagerne og læse brugsforvirringen ;)

I kan selvfølgelig også lave suppen uden suppemaskinen, hvilket Katrin også fint har forklaret i hendes blog indlæg på hendes blog Modernwifestyle.com. Jeg lavede nogle enkelte justeringer til suppen, da hendes var lidt stærk, men det er jo en smagssag. Jeg synes i øvrigt I bør tjekke Katrins blog ud, den har de SMUKKESTE billeder, og mest inspirerende mad, jeg længe har set.

Ingredienser til 3-4 pers.

 • 450 g rødbeder
 • 1 stilk citrongræs
 • 1/4 chili uden kerner
 • 1/4 tsk. Cayenne Peber
 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 tsk Salt
 • 1/2 tsk peber
 • 1/2 l oksebuillon (jeg brugte kylling, hvilket var helt fint)
 • 1 lime
 • sesam olie
 •  Frisk koriander

Sådan gør du

 • Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker
 • hak citrongræs i mindre stykker
 • Kom alle ingredienserne undtaget lime, sesam olie og koriander i Philips suppekogeren(eller din gryde)
 • lad det koge i 20 minutter (eller indtil rødbederne er møre, og blend derefter suppen med en stavblender)
 • Servér med koriander, lidt sesam olie og frisk presset lime saft på toppen
Simone MoelleComment