8 Tips You Need to Read - How to Start a New Job With Succes!

Sidste år ved denne tid var jeg lige blevet færdig med kandidaten. Jeg var for at være helt ærlig, pisse nervøs over at skulle starte et nyt kapitel i mit. Et kapitel om, at gå fra studie til karriere. Hvor ville jeg ende med at arbejde? Hvordan ville jeg være som kollega? Ville jeg passe ind? - og 117 andre spørgsmål, som heldigvis løste sig til sidst. Kigger jeg tilbage, så var nervøsiteten helt sikkert berettiget, men skulle jeg give mig selv nogle gode råd til at komme succesfuldt igang med mit første rigtige "voksenjob", så skulle de være disse:

1. Byg gode relationer op Arbejdspladser er en svær størrelse, og alt efter hvor karriere minded du er, er det en god idé at gå strategisk til værks når du skal bygge dit netværk op blandt kollegaer. Kom i dialog med managers og folk på samme niveau som dig, for at blive klogere på virksomheden - men vær ærlig og oprigtig. Det er kan lugtes på afstand, hvis folk ikke er oprigtige og kun vil i kontakt med dig for at fremme deres egen karriere.

2. Observér kulturen på arbejdspladsen I relation til ovenstående. Brug tid på, at lære virksomhedskulturen at kende. Hvad er passende, hvad er upassende? Hvilke typer arbejder du med? - På enhver arbejdsplads er der tusindvis af uskrevne regler, som du aldrig finder i virksomhedsmanualen når du starter, og dermed kun lærer hvis du observerer!

3. Fokusér og Spring over hvor gærdet er lavest De første 90 dage er altid de mest stressende. Der er konstant nye indtryk, samt mål og forhåbninger der skal indfries. Fokusér på det, og spring så ellers over hvor gærdet er lavest på privatfronten. Hyr hjælp til rengøring, saml flere veninder på én gang, og sørg for at have diverse takeaway menukort lige ved hånden.

4. Gør det du sagde du ville Det er super vigtigt at opbygge troværdighed fra starten. Gør det du sagde du ville jobsamtalen, og du vil hurtigt se at du får mere og mere ansvar. Vær samtidig også ærlig hvis det er dit første job - ingen managers forventer at du kan det hele, hvis du kommer lige fra skolebænken. Så oversælg ikke dig selv for meget, men har du sagt, at du er hårdtarbejdende, så vis det.

5. Søg en mentor Den her har jeg stadigvæk på to-do listen (for 9. måned i træk), men det er stadigvæk et råd at tage med. Er du ambitiøs omkring din karriere, og samtidig ny i faget, kan det godt betale sig at få en mentor, der har været i din position førhen. Der er mange muligheder online, og det kan variere meget om det koster penge, eller om der er tale om en "If I scratch her bag, she'll scratch my bag"-aftale.

6. Vær proaktiv overfor din nye chef På mange arbejdspladser i Danmark, har jeg oplevet af der qua den flade virksomhedskultur, ikke er så langt op til chefen. Alligevel kan det være svært at gå i dialog med chefen, men det kan godt betale sig at gøre en indsats. Rapportér dine resultater, og få generelt vist hvad du dur til udadtil. Er du i en stor virksomhed skal du nemlig (desværre) have lidt store armbevægelser for at blive bemærket.

7. Forbedrer dine svagheder i din nye rolle  Som ugerne skrider frem på det nye arbejde, vil du opleve at nogle opgaver siger dig mere end andre. Nogle gange fordi du er bedre til noget og ikke noget andet. Men det er alligevel godt, ikke kun at fokusere på det sjove. Brug noget tid på, at forbedrer dine svagheder for at vise hvor alsidig du er. Når du har bygget momentum kan du altid angive, at du ønske at specialisere dig inden for et felt fremfor et andet.

8. Forsøg at få nogle tidlige sejre Både for din egen skyld, men også for at vise din arbejdsplads, at du var det rigtige valg ud af sikkert hundredvis af ansøgere. Dan dig et overblik, og hvilken opgave, der er vigtigst for din chef og kollegaer, at få løst og få på den måde en tidlig sejr, der på sigt kan blive din billet til lønforhøjelse.