Outfit og lidt om stjernestatus i Kina

DSC_2037DSC_2043DSC_2106DSC_2031Tunic: Munthe SS15 Jacket: REISS Pants: Wolford Shoes: Mango Sunnies: Prego Eyewear Bracelet: Stina A Earring: Susanne Friis Bjørner

Så I det der program på DR3; Kridhvid i Kina? Nåm, det handler om Emil Thorup og Thomas Skov, som er taget til Kina for at undersøge om man kan leve af, at være hvid i Kina. Det lyder måske underligt, men vi oplevede selv på egen krop, hvor få vesterlændinge der er bare i Shanghai - og det er ellers en af de mest vestlige byer i hele Kina. På forunderlig vis, så har det bare gjort at kinesere finder vesterlændinge vanvittigt interessante. Sådan virkelig. Selve programmet, Kridhvid i Kina, dokumenterer interessen meget godt, men jeg har også hørt fra andre der har boet der, at de blev betalt for at komme på trendy klubber - for er der hvide på klubberne, er det status.

Da Amelia og jeg ankom til Shanghai gik der heller ikke lang tid før vi kunne mærke, at vi var anderledes. Når vi gik på gaden, stirrede folk. Og pegede. Og de første par gange måtte jeg da lige høre Amelia om jeg havde mad på kinden eller en plet bagpå bukserne. Kineserne er dog ret passive, og tilbageholdne(nok fordi mange af dem snakker så dårligt engelsk) så det blev mest ved opmærksomme blikke - I kan også se det på billederne her, hvordan folk kigger. Og der har jeg endda skåret de billeder fra, hvor det er helt slemt haha!

Men så begyndte vi at ligge mærke til at de tog billeder af os i smug. B.la. kunne vi stå og kigge på tøj eller sidde og spise, og så kunne der stille sig en kineser hen bagved os eller lidt foran for at få taget billeder, som var vi dyr i Zoo eller Eiffel tårnet i Paris. Det var SÅ mærkeligt!

Helt mærkelig blev det var vi var oppe i Shanghais TV tårn, 300 meter oppe i luften på et glasgulv. ET GLASGULV(!). Amelia og jeg var helt oppe at køre over gulvet, men kineserne var helt oppe at køre over os, og kom hen for at ville få taget billeder med os, som var vi filmstjerner. Jeg tror, at vi figurerer i de første 30-40 kinesiske familiealbum bare på den tur haha! Blandt andet i parret på billede 1's mobil album :D

Nå, det var lige en lille anekdote fra Kina. Som I kan fornemme var kulturforskellen ENORM på rigtig mange punkter, og på både godt og ondt. Men det er nu et vældig interessant land, som jeg bestemt håber på at kunne besøge igen! - Næste gang med visitkort, hvor jeg må opfinde en interessant titel og et link til min webshop ;)