Opskrift // Gedeost salat med æble og parmaskine

kahler1En af mine favoritsalater er Salade Chevre Chaud, eller på godt dansk, "Gedeost salat". Den kan laves på et utal af måder, men jeg er især vild med at mikse den salte, cremede ost med noget syrligt og sødt. Førhen  har jeg lavet salade Chevre chaud med pære, men den fungerer også glimrende, måske endda bedre, med æble. Forleden lavede jeg en super hurtig version, hvor den anden jeg har linket til, er lidt mere avanceret. Denne kan du bikse sammen hurtigere end du kan nå at hente takeaway. En ting er selve maden, noget andet er det visuelle udtryk. Jeg elsker at lave god mad, og jeg elsker at præsentere det på en pæn måde. I kan godt høre at jeg er typen der spiser med øjnene, right? For nogle uger siden fik jeg de smukkeste tallerkner, salatfad og salt&peber sæt fra det nye Hammershøi stel fra Kähler. Hammershøi er en ny, meget stilren serie som mixer det klassiske med Kählers tradition for godt håndværk. Jeg elsker iøvrigt den måde hvorpå salt&pebersættet er en kombination af råt træ og elegant keramik. I Hammershøi serien desuden en lang række andre produkter, som jeg allerede har skrevet på min ønskeliste, for når man som jeg aldrig kan finde på ønsker når det virkelig gælder, så er det virkelig skønt at have noget at samle på. Nu er der dog lang tid til at jeg har fødselsdag, og jeg kan nok ikke vente helt så længe med at få fat på frokosttallerkenerne. Så dem må jeg nok selv ud og investere i (:

Jeg tænker I også lige skal have opskriften, så here it goes...

kahler3 kahlerOpskrift

1 pakke gedeost 3 skiver toastbrød 1 pakke serano skinke 1 håndfuld valnødder 1 æble 1/2 rødløg 1 pose frisk spinat balsamico glace (jeg snød og købte den færdigt)

Start med at tænde ovnen på 200 grader. Imens ovnen varmer op, vasker og snitterne du grønsagerne samt æblet. Jeg kan bedst lide når løg og æble er helt tyndsnittet, men det er en smagssag. Derefter skærer du osten ud i den tykkelse du ønsker. Placer skiverne på toastbrødet, og skær det til, så det cirka passer til osteskiven. Læg skiverne på en bageplade sammen med serrano skinken, og bag indtil osten er blevet let gylden. Anret de lune ostebrød, serrano skinken og valnødderne oven på salaten og server med balsamico dressingen på toppen.

Husk også at prøve min hverdagssalat med bacon  og rosenkålssalat med gris. MUMS!

kahler2 Dette indlæg er lavet i samarbejde med Kähler.

Simone MoelleComment