Nem og lækker hverdagssalat med bacon og spinat

salaf Jeg har glædet mig til at dele den lille hurtige og enkle salat med - nogle gange er enkelt nemlig bare bedst, right?  Jeg fik den for nolge uger siden til en middag, og tænkte at den da ikke synede af noget særligt, men smagskombinationen er bare tilpas genial til at det med sikkerhed bliver en klassiker når jeg skal lave sund og hurtig mad i hverdagene. Med dette indlæg, kan jeg forhåbentlig også inspirere jer! :)

Jeg fik salaten sammen med en anden lækker opskrift, jeg vil  dele med jer inden længe. Men den kan helt sikkert også fungere fint alene med et stykke brød til. Eller måske lidt bulgur? Det er nok fantasien og ikke mindst, hvor kulhydratforskrækket man er, der sætter grænser her...

salad1 salad2

Det skal du bruge:

Salat: - En pakke bacon i tern -1/2-1 rødløg alt efter smag - 1 pakke frisk spinat

Dressing:  - 1/2 presset citron - ca. 4 spsk Olivenolie - ca. 1 spsk vand - Salt og peber

Sådan går du: 

Salat: - Rist bacon på en tør pande til det er gyldenbrynt uden at være branket. Skyld i mellemtiden spinaten i iskold vand, så den beholder sprødheden, og lad det dryppe af i en si indtil det er godt tørt. Skær rødløget i tynde både.

Dressing:  Jeg blandede cirka halv olie og halv citron samt lidt vand til at tynde det sidste op med. Jeg skriver cirka for det afhænger lidt af hvor meget citronsaft du får ud.

Server enten salaten som tilbehør eller suppler med lidt brød eller flere grønsager.

salad4 salad5

Simone Moelle1 Comment