Iværksætter tanker #1 // Specialet

photo (29)Jeg snakkede lidt i sommers omkring det at skulle til at skrive speciale, om jeg skulle vente eller ej og alle mulige andre problemstillinger. Der er sket meget siden sidst, men hvorom alting er, så er jeg nu igang med mit speciale. Så langt så godt. Det skyldes delvist at emnet ligger i tråd med, hvad jeg gerne vil beskæftige med mig efter studiet, og så kan jeg jo lige så godt slå to fluer med et slag :) Jeg kommer fra en iværksætter familie, og som min mor plejede at sige, så ligger det i vores blod at være iværksættere. Noget jeg aldrig helt forstod meningen af før jeg blev ældre og selv prøvede kræfter med arbejdsmarkedet. Jovist, jeg elsker den pingpong, det sociale og det trygge i at have en chef og kollegaer, men dybt inde i mig, har det alligevel aldrig føltes helt rigtigt. Jeg har tit mine egne holdninger til hvordan ting skal gøres og jeg får tit mange idéer til nye ting... Det er svært at forklare, men jeg føler bare ikke at jeg passer ind i et 9-17 job. Tanken om at blive iværksætter, har jeg leget med i mange år, men det var først for et lille halvt års tid siden, at jeg for alvor turde tage springet og fokusere 100% på det som en fremtidig karrierevej. Så, mit speciale skal altså handle om iværksætteri og om, hvordan man kan komme igang for mindst mulige ressourcer(sådan meget kort fortalt). I den forbindelse drømmer jeg om at lave min egen webshop, mit eget tøj/accessories brand, og det skal så være hele omdrejningspunktet for specialet.

På mange punkter er det nok noget af det meste skræmmende, at skulle starte selvstændigt, og så endda med mode. Jeg er hverken en stor blogger, eller designer for den sags skyld, så for mange virker det måske torskedumt, for hvad er mit grundlag så lige? Men folk har før kunnet starte virksomhed op uden overhovedet at have en blog, right? :D Resten tænker jeg er en læringsproces, og så må der bare knokles ekstra hårdt.

Forhåbentligt bliver det også en spændende rejse, jeg og ikke mindst min partner(søster) skal ud på - og jer hvis I har lyst til at læse med. Det er nemlig en rejse jeg rigtig gerne vil dele med alle der overhovedet gider lytte, så der kommer nogle indlæg som disse når der er nyheder på den front :)

Alt for ofte, synes jeg, at folk er meget hemmelighedsfulde omkring når de starter op. Det er måske noget med frygten om, at idéen bliver taget eller frygten for at det alligevel ikke bliver til noget. Forståeligt nok, men jeg vil prøve en lidt anden tilgang og være helt åben omkring det hele fra start - måske det kan inspirere og motivere. Eller hvis jeg er heldig, at jeg bliver beriget med input og meninger fra jer.

Idag har jeg bestilt billetter til Hong Kong(!!!), hvor min søster og jeg skal ud og finde inspiration og forhåbentligt sætte en produktion igang. Den produktion vil i høj være baseret på jer - alle der gider at deltage - da jeg tror på, at kundernes (eller potentielle kunders) mening/tanker og ønsker vægter mindst lige så højt som ens egen. Så, nu er der altså ingen vej tilbage, men i hjertet føles det rigtigt, og er det ikke bare det det handler om?

Det er vidst alt for nu. undskyld det teksttunge indlæg på sådan en fredag eftermiddag. Det har bare været en masse tankemylder, der har ventet på at komme, og nu vælter det som et vandfald. Jeg håber I vil følge med på min lille store rejse fremover. God weekend :)

Simone Moelle22 Comments