Hamburg mini guide

DSC_8481

Så er jeg endelig klar med min Hamborg guide, som helt sikkert vil blive udvidet mere med tiden, for hold op, hvor er det bare en fed by!Vi havde to overnatninger i Hamborg i starten af august, hvilket er nok til en omgang seriøst shopping og til at lære byen lidt overfladisk at kende. Skal der også være tid til at være kulturel, vil jeg anbefale at man tager en overnatning eller to mere.

Her skal du shoppe på vej til Hamborg: På vej til Hamborg stoppede vi i Neumünster, som er en stor outlet by lidt udenfor Hamborg. Der er mærker som Gucci, Tommy Hilfiger, Michael Kors, Hunkemøller, Nike og mange flere. Har man besøgt søster outlet byen i New York, så er den her lidt skuffende, men der er dog stadig rigtig gode deals at hente. Signer man op til deres Privilege Club, er der yderligere 10% rabat at hente i de fleste af butikkerne. Derudover kan man med fordel stoppe i bordershoppen ved færgen, som har gode tilbud på øl, vin, vand og slik.

Her skal du bo: Har man få overnatninger kan det godt betale sig at give lidt ekstra for et hotel som ligger centralt for, at slippe for unødvendig transporttid. Vi boede på Hotel Renaissance, som er et pænt 4 stjernet hotel lige i hjertet af centrum. Alternativt er Marriott Hotel også rigtig lækkert - har jeg hørt fra min søster.

Her skal du shoppe Second Hand: Secondella er Hamborgs ældste vintage shop, og udover at være KÆMPE stor(to butikker samt "lagersalg" på første sal), så sælges der kun luksus mærker som Prada, Louboutin, Gucci, Valentino, Chanel, IRO, Isabel Marant etc. Sæt ihvertfald et par timer af til at gå og kigge alle bøjlerne igennem, for er man heldig, er der rigtig gode fund imellem. Det var nemlig her jeg fandt mine Valentino Rock Stud heels. Secondella ligger på Hohe Bleichen 5, og har åbent fra 10-19 i hverdagene og kl. 10-18 om lørdagen.

Her skal du highstreet shoppe:  Hamborg har alle de gode high street butikker såsom H&M, Zara, Abercrombie og Mango - de er bare store og der er flere af dem! Vi shoppede primært omkring Möckebergstraße, som er en form for strøget. Elsker du beauty, så smut en tur i Douglas, der er en mere luksuriøs form for Matas. Mange ting er billigere, jeg shoppede for eksempel en hel masse batiste tørshampoo til en ingen penge. Deres dagligvare butikker har også et stort beauty sortiment, og her er det endnu billigere. Her købte jeg aluminium fri deodorant og miljøvenlig shampoo og balsam. Er man i bil derned, vil jeg VIRKELIG anbefale at køre de 1-1 1/2 time til Bremen. Her ligger der nemlig en STOR Primark. Primark er modeverdens svar på Tigerbutikken; alt er så vanvittigt billigt, og der er alt fra beauty til undertøj og fashion(både til mænd, kvinder og børn). Slå dig løs og husk at købe rigeligt af makeupfjerner servietter og andet beauty lir! P.s. deres undertøj er også rigtig godt, og de fleste sæt koster maksimum 50kr.

Her skal du shoppe dyrt: Hamborg har alle de kendte, eksklusive butikker og lidt til. Jer der flittigt læser blogs, ved at det er her man tager ned for at købe Chanel, og deres nye, store butik er faktisk lige åbnet! I Hermes købte jeg mit clic armbånd, og det var faktisk billigere end i Danmark. Sådan var det med flere af de eksklusive ting, så det kan godt betale sig at tjekke priser hjemmefra hvis I har noget dyrt i kikkerten :) Stort set alle butikkerne er centreret omkring gaden, Neur Wall - en super flot gade, som er blevet betalt af luksusbutikkerne for at lokke flere kunder til. Det virker, må man sige!

Her skal du spise billigt: Generelt er det billigt at spise i Hamborg, men hvis man for alvor vil spare penge og droppe resturanterne, så er det lige pludeslig rigtig billigt. Til morgenmad spiste vi på Starbucks, og vores frokost bestod som regel af en döner kebab. Til aftensmad gik vi ind i shoppingcenteret, Europa Passage, hvor der i bunden ligger et stort udvalg take away/fast food muligheder. Der er thai box, Indian food, tyrkisk, pizza, pasta og vores favorit; Mexican Burrito. Mmmh! Med drikkelse blev det lige omkring 100kr. for to personer. - Tag eventuelt maden med ud og sæt jer ved søen, hvis det er godt vejr! Hvis man er til Fisk, og især fish and chips, så prøv "Nordsee" - en kæde der ligger rundt omkring i Hamborg, og som serverer alle mulige fiskeretter. Deres Fish and Chips koster 4 euro og smager rigtig godt!

Her skal du spise lækkert: For enden af Neur Wall (omkring Chanel butikken) ligger der en lang række spisesteder ved kanalen. Vi prøvede en af dem (jeg har desværre glemt navnet), men det er overkommelige priser, som dog er lidt dyrere end simpelt take away :)

Simone Moelle8 Comments