ICHI / THE FINE ART OF BEING YOU

Sponsoreret indlæg lavet i Samarbejde med ICHI, for at sætte fokus på Din Nødhjælps arbejde med at stoppe hekseanklager i Nigeria.

Hvordan hænger tøj og nødhjælp sammen? Umiddelbart vil jeg sige at det er to meget forskellige verdener med meget lidt til fælles. Hvor tøj i den vestlige verden, er en overfladisk handelsvare vi bruger, som middel til at udstråle vores selvidentitet, så er nødhjælp synonymt med overskuddet til at tænke udover sin egen næse. Vi dyrker tøjet og vores egen selvidentitet i en "Brug og Smid Væk"-kultur, og tøjmærkerne, Influencers, forbrugerne, trendhusene og dets lige gør meget lidt for, at stoppe denne tendens. Vi dyrker det, og alle er skyldige i det her game. Er jeg eksempelvis den eneste, der synes at trends skifter så radikalt fra sæson til sæson, at du ER NØDT TIL at gå ud og købe nyt for ikke, at føle dig helt ude i hampen?

Derfor er det rart at se når nogle, og især tøjmærker, rent faktisk prøver at gøre forskel, hvorfor jeg også sagde ja til at dele den her kampagne. ICHI er dansk brand, som nogle af jer måske har set mig gå i her på bloggen. ICHI er inspireret af stærke og beslutsomme kvinder, og i den forbindelse har skabt en kampagne med Almaz Mengesha der, gennem organisationen Din Nødhjælp, kæmper for at redde heksebørn i Afrika. ICHI har i samarbejde med Almaz lavet en kollektion, som støtter op om kampagnen, og for hvert stykke tøj du køber, støtter du Almaz arbejde gennem Din Nødhjælp med 100kr. I kan se videoen for kampagnen ovenfor i dette indlæg - Der er en meget overraskende slutning, som egentlig var det der fik mig til at skrive dette indlæg. Se den, og læs mere om Almaz historie HER.

Kort om heksebørn:Hekseanklager er et stigende problem i mange afrikanske lande, specielt i Nigeria. Årsagerne til hekseanklagerne kan være pga. død og sygdom i familien. Det kan være en fejlslagen høst, fyringer eller barnløshed. Ifølge traditionel afrikansk tro har alting en overnaturlig årsag, og det er ofte børn der bliver gjort til syndebukke.

Efter at have læst mere om ICHI's gode initiativ og DIN Nødhjælp, har jeg valgt at donere halvdelen af mit honorar fra dette indlæg, til DIN Nødhjælp (dvs. ca. 300kr. efter skat.).

Fashionsimone moellerComment