Challenge Accepted - Sådan Gik Det Da Jeg Droppede Min Mobil i 24 Timer!

img_3413
img_3413
img_3354
img_3354
img_3200
img_3200

Igår lagde jeg mobilen på hylden 24 timer. Ikke noget jeg normalt ville gøre sådan helt frivilligt, men jeg kommer fra et kontormiljø, hvor man tager i mod de challenges, man bliver præsenteret for (needless to say arbejder jeg med en masse mænd). At denne challenge så faktisk ikke var klam, spicy eller på nogen måde mærkelig, gjorde at jeg med ro i sindet sagde ja med det samme! Men også lidt fordi, at det for at sætte fokus på et godt budskab: At lægge mobilen på hylden i de stunder, hvor der skal være fokus på familie og samvær. - Og det er jo meget kendetegnet ved December. Min challenge kom fra Huawei, der udover at være producenten bag min mobile router, også laver smartphones. Så, det er et interessant budskab fra sådan et firma, men det synes jeg egentlig er ganske fint!

Hvis I spørger alle i min omgangskreds, så er min mobil min allerbedste ven. Den hjælper mig på vej, holder styr på min kalender, mine telefonnumre. Og måske vigtigst af alt, lader mig kommunikere med omverdenen. Jeg er med andre ord "addicted", men hvem er ikke det? I hverdagen er jeg nødt til at have min mobil på mig hele tiden fordi mit arbejde gør, at jeg skal være tilstede. Men mellem os, så kunne jeg nok være lidt bedre til, at lægge den fra mig om aftenen. At jeg så netop valgte dagen igår skyldes, at Mark og jeg hver søndag elsker at tage på udflugt i byen. Vi tager billeder, spiser mad og laver generelt en masse ting, som en Instagrammer elsker at tage billeder af! Jeg ville for en gang skyld opleve byen med egne øjne fremfor at se den gennem mit mobil kamera, og tale over kaffen fremfor, at tjekke Facebook. Simpelthen være tilstede.

Jeg vågnede igår formiddags omkring klokken 09. Brugte derefter lige den første time på, at få mit mobilbehov dækket for de næste 24 timer. Den første time gik fint nok, men da vi omkring klokken 11 ville finde et sted at spise brunch, så var det naturligt for mig at gribe ud after mobilen for, at lade Yelp hjælpe mig. Mark nåede lige, at give mig det der "du gør noget ulovtligt"-blik, da jeg selv kom i tanke om det. Nårh nej... Ingen mobil! Vi besluttede at lade vores intuition råde os istedet, hvilket var sjovt de første 10 minutter indtil vores maver rumlede som ind i helvede. Jeg dirigerede os derfor hen på den mest instagrammede kaffebar i byen: Original Coffee på toppen af Illum! Ikke klogt når man ikke må bruge sin mobil. Det kriblede og krablede lige da maden for, at tage et par billeder. Men jeg valgte istedet at sætte tænderne i bollen med det samme, hvilket tosset nok var helt mærkeligt. Mark var ekstra sulten, så da han bestilte en ekstra bolle skød vi et par billeder her til bloggen med hans kamera. Bare for at I kan se, hvor helt fantastisk et vejr vi havde således, at man faktisk kunne sidde udenfor og nyde solen på toppen af København. Det var super lækkert!

Efterfølgende gik vi gennem byen, som var fuld af julestemning og glade turister. Fordi jeg føler at jeg kender byen så godt, ville jeg med al sandsynlighed have brugt tiden på at have gået med hovedet nede i skærmen. Vi oplevede byen på en anden måde, og det var faktisk ganske forfriskende. Da vi kom hjem, stod den på afslapning indtil vi skulle mødes min far og søster til spisning om aftenen. Her ville jeg normalt bruge tiden på at stene Instagram, men jeg fik istedet nået at skrive en masse blog indlæg, og generelt forberede mig på ugen. Her kunne jeg virkelig mærke, hvor jeg egentlig bruger min telefon som overspringshandling! Om aftenen mødtes vi med min far og søster til spisning på en lille kineserrestaurant i nærheden af vores lejlighed. Sammenlignet med tidligere, hvor jeg studerede, så er det sjældent at jeg ser min familie. Så der var en masse at tale om, og nu hvor hele dagen var gået uden en telefon, var det faktisk ikke det store problem at være foruden. Jeg har førhen undværet min mobil i længere tid, dog ufrivilligt, og kender de forskellige faser, der hører til livet uden en mobil. Der kom faktisk et indlæg ud af det engang, der meget dramatisk hed "Livet Uden Min iPhone" - remember? Anywho, det bliver lettere med tiden! Jeg snød lidt. For jeg kunne altså ikke lade min mobil blive hjemme. Den blev i tasken hele dagen, men jeg synes det er vigtigt at man kan få fat i mig. Det kommer nok efter, at jeg gennemgik det lange sygdomsforløb med min mor for nogle år siden, som i sidste ende gjorde at jeg mistede hende. Det har gjort mig enormt følsom i forhold til, at min familie skal kunne få fat på mig, hvis der sker noget alvorligt. Det var ikke helt efter reglerne, men samlet set så ville jeg være mere stresset over ikke at have den, end at den lå på lydløs i bunden af tasken. Og når alt kommer til alt, så er det heller ikke det denne challenge handler om. Man skal ikke sætte restriktioner på sig selv, men derimod at blive opmærksom på sit (over)forbrug af mobilen. Set i det store perspektiv, så fik jeg noget ud af denne challenge i forhold til at vurdere, hvornår det egentlig bare er vane at jeg hiver mobilen frem, og hvornår det er af nød. Jeg bruger den enormt meget til tidsfordriv, og det kan der sikkert godt rettes op på.

Slutteligt, så vil jeg gerne opfordre jer til at prøve det samme, og tilmed vinde en ganske fed præmie! I kan vinde premierebilletter til den nye Star Wars "Rogue One" film ved, at smutte ind på Huaweis Facebook side, og uploade en kommentar (gerne med billede), der fortæller hvor lang tid I kan undvære jeres mobil. Husk at tagge kommentaren med #BePresent.

Dette indlæg er Sponsoreret af Huawei