At være blogger i Kina

DSC_1993Nu er det ved at være et par siden jeg sidst kiggede ind, men det der med at få speciale, virksomhed og alt derimellem til at gå op i en højere enhed kræver altså sin kvinde. Og det har jeg bare ikke kunnet mestre i de her dage, og måske heller ikke i den næste uge, hvor der også vil være meget arbejde. Så er I advaret. En anden ting er Kinaturen, som jo snart ved at være 'Old news', men I skal ikke snydes for nogle af de erindringer, som står friskt i erindringen. En af dem, var da jeg mødtes med en af Kinas Største bloggere, Toni Style, som udover at være super smuk, også var så rar at introducere mig for, hvordan det er at være blogger i Kina. Ret interessant, synes jeg :) * I kina er der rigtig mange forskellige slags populære bloggere udover mode og livsstilsbloggere. Eksempelvis er det stort at være ejendomsblogger, jura blogger og økonomi blogger. - Måske en niche idé til kommende bloggere in spe? ;)

* Er du modeblogger, er det ikke din egen stil der blogges om. Eller det er ihvertfald ikke den, der har læsernes primære interesse. Istedet skal man blogge om hvad de rige og berømte(helst fra Hollywood) har på. Er du god til det, er der GODE penge at tjene da kineserne ikke er så gode til det med at finde deres egen stil. Indtil for få år siden havde de færreste råd til særlig meget andet end "the basics", men med den stigende velstand er der nu en hel masse kinesere der - som de selv siger - har en masse penge, de ikke ved hvad de skal bruge til. De er usikre på hvad der er 'hot og not', så de kigger meget på hvad andre, især i vesten, har på.

* Ovenstående lyder jo ret nice, og som modeblogger kunne det jo være skønt at hjælpe de stakkels kinesere med hvad de så skal bruge pengene på. MEN, den går altså kun hvis du kan skrive på kinesisk OG så er det iøvrigt bedst at have en blog på kinas svar på wordpress, da mange vestlige sites enten kører enormt langsomt eller er helt spærret af de kinesiske myndigheder... Suk!

* De to ovenstående gør at mange virksomheder har lært at bloggere er en "den eneste vej ind" på det kinesiske marked, så at være stor blogger i Kina er big business.

* Er du blogger i Kina og har Apple grej, så er du lidt af et 'hot shot'. Alt fra Apple er dyrere der, så det giver ret meget *wow* faktor! Næsten lige så meget, som hvis du er lyshåret i Kina ;)

* Kina er kopiernes land, men bare fordi du er kinesisk blogger, så er det ikke ensbetydende med at dine luksus tasker er kopier. I de større byer ihvertfald, er det ikke velset at gå med kopier, omend lidt for mange piger gik rundt med en Chanel Boy... Men det taler man ikke om.

* Da H&M lancerede deres kollektion med Alexander Wang, var det kinesiske modeblogland lige så meget oppe at køre som i Danmark! Eneste forskel var så bare, at Alexander Wang 'himself' rent faktisk dukkede op til lanceringen... Til sammenligning hamstrede kineserne også kollektionen og solgte den videre til overpris. Vi er alligevel ikke så forskellige endda, hva?! :)

* Ovenstående kan på nogle områder godt undre lidt, for stilen i Kina kontra Danmark er milevidt fra hinanden. De elsker farver, hvilket den kollektion ikke just bar præg af, og det kunne blandt andet ses ved at ALLE de items som bliver totalt hypede i de danske H&M butikker, hang i hobetal i Shanghai. Sort, grå, hvid, læderbukser og boudoir blonder, er åbenbart ikke lige så applerende for kineserne. Derimod så vi enormt meget tøj i karrygul, turkis, limegrøn og lyserød...

Puha, jeg kunne blive ved. Men det er ihvertfald nogle af de sjove observationer og facts jeg fik fra mit møde med den kinesiske blog verden :)