Gasoline Grill - The Best Burger in Copenhagen?

Gasoline Grill Copenhagen

As a self-proclaimed burger connoisseur, it seemed adequate to go visit the supposedly best burger in town or even more impressively 1 of the 27 best burgers in the world according to Bloomberg. But is it really that good? Mark and I decided to test it out... 

If you haven't been to Gasoline Grill before it's a burger bar located in the inner city in an old gas station. I would categorize it as a takeaway place as there are no seats indoor and only a handful of seats outside on the old parking lot of the gas station. In other words, it's not really a place you got to for the cozy atmosphere or the first romantic date. 

There's often a queue and sometimes it looks like it's stretching for miles! However, this time we only had a handful of people waiting in front of us. While we were waiting we could take a good look at the menu card which is narrowed down to only 4 types of burgers. You can choose between the original, the cheeseburger, the butter burger and the vegetarian. Being flexitarian, I considered the veggie one for a sec but I don't really think it would have enabled me to come up with a proper verdict for this place. So cheeseburger it was aaaand with extra cheese! We ordered it as a  burger menu with a burger of our own choice, fries, dip and a soda for around 100kr. Not pricey at all for a quick takeaway meal... 


DANISH: Som selv proklameret burger connoisseur virker det lidt tosset ikke at have skrevet om den mest hypede burger joint i København, Gasoline Grill. Den har jo allerede et års tiden på bagen, og jeg husker hvordan rygtet om den bedste burger i byen hurtigt spredte sig gennem gader og stræder. Men er det virkelig (stadig) den bedste burger i byen? Mark og jeg besluttede os for at teste det af... 

Konceptet
Hvis du ikke har været på Gasoline Grill før, så er det en tankstation midt i byen, som er blevet omdannet til en burger bar. Der er ingen indendørs sidepladser, og udenfor er der kun siddepladser nok til omkring en tiendedel af de mange mennesker der hele tiden står i kø for at få en bid af en byens bedste burger. Min er oplevelse er nemlig at der altid er kø. Dog var der på denne lørdag kun en håndfuld mennesker foran os, hvilket gav os mulighed for at tage et godt kig på det sparsomme menu kort, som kun består af 4 forskellige burgere. The original, cheeseburger, The butter burger og the vegetarian. That's it! Gasoline er nemlig en "no bullshit"-burger bar, hvor der er fokus på de gode men få ingredienser. Den mentalitet kan jeg faktisk rigtig godt lide! Især når det kommer til burgere. 

Vi bestilte begge en menu med cheeseburger (Mark bestilte en ekstra bøf) , fritter, dip og en sodavand. Prisen landede på lige over 100kr. pr. mand, hvilket var helt fornuftigt.

Gasoline grill - The best burger in the world

Gasoline is a "no bullshit burger"-bar where their mantra is "simplicity is key" and the focus is on the good ingredients. A thing you really sense when you get your order. It is super simple and at first glance not that appealing with its 50 shades of brown tones and a couple of green pickles. However, the first bite quickly makes you realize how much of a piece of heaven this is! It's so juicy, buttery and tasty. There's just the right amount of everything in the burger which makes every bite divine. 

Can we talk about the fries? 
I must admit that this isn't my first time at Gasoline and therefore I can recall the good old days where the portion of fries was bigger. I eat a lot, yes, but I was only the right amount of full when I had finished my burger and fries. And I don't know about you but when I go for a burger I kinda expect going into "food coma" after such a meal! I can't imagine a full grown man being properly full by the normal burger menu unless they get a double burger like Mark did or get more fries/ an extra burger. 


DANISH: Vi ventede i godt 10 minutter på vores mad. Udenfor på en bænk, vi havde været hurtige til at nuppe efter et andet hold burgersultne spanske turister smuttede. Det var en kold fornøjelse, men det glemte vi hurtigt efter første bid. Mums! Det var altså virkelig en god smag. Bollen var saftig, sød og smøragtig - præcis som en brioche bolle bør være. Bøffen rosa og dressingen let krydret. For at bidrage til det "friske og syrlige"-element var der et par pickles og rødløg i. That's it. Og så osten, som på trods at ekstra ost, desværre ikke kunne smages. En cheddar med en anelse mere smag havde været perfekt! Men ellers så var jeg altså i "burger heaven". Ud fra det, mener jeg helt sikkert at på smagen er alene, så er Gasoline Grill, i mine øjne, vinderen af prisen som byens bedste burger. Men... 

Kan vi tale om pommes fritterne? 
Som en del af menuen hørte der jo fritter med. Og selvom der ikke konkurreres om titlen som byen bedste burger og fritter, så er det stadigvæk en vigtig ingrediens i en fuldent burger oplevelse for mig. Og der var sgu ikke mange. En lille håndfuld melede fritter med alt for meget salt. Ned røg de, men jeg var bestemt ikke i 'food coma', som jeg nærmest mener hører med til oplevelsen når man bestiller burger. Havde Mark ikke valgt ekstra bøf i sin burger, tror jeg ikke den store mand havde været mæt overhovedet. Sådan noget trækker lidt ned desværre. 

Burger Gasoline grill Copenhagen

The burger war in Copenhagen
For the Copenhageners, it's almost everyday news to hear about a new burger joint popping up somewhere in the city. All of which with the promise of making the best burger in town. It's rarely like that, however, two of my favorites that actually live up to their promise is Jagger and Yoburger - 2 really good places with similar burger style as Gasoline only these places has a slightly bigger menu card and indoor seating. 

So the question is: Can the flavor of the burger alone make up for the small-sized fries, long queues and outdoor seating? 

The verdict
It's a strong "YES & NO" from my end (I'm Libra so sorry for being so indecisive!). Judging by the flavor alone I do think it's the best in town. No doubt. But my overall impression of the place is that I actually rather would go to one of my other 2 favorite places to be able to sit indoors and enjoy my meal as well as being able to choose from more options. Furthermore, I'm not sure that I would have had the same "juicy" experience if I had chosen the burger without extra cheese. It's a tricky one.... But I think you have to go test it out for yourself. Flavor wise I'm sure you won't regret it! 


Burger krigen i København
Jeg tror efterhånden at københavnerne er vandt til en ny burger bar popper op mere eller mindre hver anden dag. Alle med lovning om, at lave byens bedste burger. Få formår dog at leve løftet, men to jeg især holder af, er Jagger og YoBurger. To burgerjoints med nogenlunde samme koncept "Det skal være enkelt og med gode ingredienser", men i modsætning til Gasoline kan man sidde indenfor. Og så synes jeg, at jeg bliver mere mæt. Så, spørgsmålet er "Kan smagen alene gøre op for semi-dårlige fritter og manglende indendørs sidepladers?"

Dommen
Det bliver et stærkt JA & NEJ! - Mit stjernetegn er vægten, så jeg er håbløst dårlig til at træffe en beslutning ;) Baseret på smagen alene, så er Gasoline helt sikkert den bedste burgerbar i byen. Men jeg er nok typen der går mere efter helhedsoplevelsen, og der synes jeg er Gasoline failer. Jeg havde været glad for bedre fritter (og i større doser), muligheden for at nyde min burger i ro og mag uden at hverken den eller jeg bliver kold. Jeg er ikke typen der gider stå i kø i evigheder, og jeg elsker altså også en liiiidt stærkere cheddar. Så, selvom jeg gerne kun ville give roser, så er det altså ikke på Gasoline jeg slår mine folder, hver gang burger sulten melder sig.