De 5 Bedste Instagram Spots i Amsterdam

I dag har jeg valgt at give ordet til Camilla, som er en dansk rejseblogger og instagrammer, baseret i Amsterdam! Jeg elsker jo, at rejse og dele mine favoritsteder med jer, men nogle gange er det godt at give ordet videre til nogen, der virkelig ved, hvad de taler om! Og Amsterdam skulle være ret populært især her om vinteren, så som en lille publc service, synes jeg I skulle have en ordentlig Instagram guide til smukke Amsterdam! Jeg overlader nu ordet til Camilla... 

Camillas 5 bedste Instagram Spots i Amsterdam

Hej Simones søde læsere!
Mit navn er Camilla, og jeg har siden 2016 boet midt i smukke Amsterdam. (Jeg blogger til dagligt om rejser, expatlivet og skønhed på farten på min blog Cammi.DK. Derudover er jeg ellevild med Instagram, hvor jeg deler en masse billeder fra mine rejser og fra mit liv i Holland).
Amsterdam er enhver Instagramjunkie’s drøm – her er simpelthen fotomuligheder rundt om hvert et gadehjørne. I dag vil jeg dele Amsterdams 5 mest fotogene og Instagramvenlige steder med jer! Så kan i misunde dem derhjemme indtil i forhåbentligt en dag selv kommer forbi kanalernes by! 

1. Amsterdams kanaler

msterdam er berømt for sine billedskønne kanaler, som løber gennem hele byen. Du kan i princippet tage et billede af en hvilken som helst kanal, og du vil have et smukt billede, men der er dog et par steder, der er lige dét smukkere end andre. Min yndlings kanal er Brouwersgracht, som tidligere var kanalen, hvor alle byens største bryghuse hørte til. I dag er de alle flyttet ud af byen, men kanalen står fortsat langt smukkere end mange af byens andre kanaler. Allersmukkest er der, hvor kanalen mødes med Amsterdams 3 hovedkanaler Herengracht, Keizersgracht og Prinsengracht. Efter at have taget et par billeder af Brouwersgracht, kan du gå ned ad Prinsengracht, der er byens mest populære kanaler. Her finder du også kirken Westerkerk, som er en oplagt fotomulighed og populær hos både turister og lokale.

 Brouwersgracht kanalen i Amsterdam

Brouwersgracht kanalen i Amsterdam

 Brouwersgracht kanalen i Amsterdam

Brouwersgracht kanalen i Amsterdam

 En af de mange smukke  kanaler i Amsterdam

En af de mange smukke  kanaler i Amsterdam

  Amsterdams kanaler -  Keizersgracht og Prinsengracht.

Amsterdams kanaler - Keizersgracht og Prinsengracht.

2. De Pijp

De Pijp er det hippe område og tidligere arbejderkvarter, der ligger syd for Heineken Experience. Her er et væld af smukke steder, som du kan dele på Instagram. Besøger du Amsterdam i efteråret, skal vejen absolut lægges forbi vejen Sarphatipark på nordsiden af parken med samme navn. Her finder du en bygning, der i efterårsmånederne er utroligt populær på Instagram, da den er fuldstændigt dækket til at de smukkeste røde blade. Derefter kan du besøge caféen Scandinavian Embassy, hvor du kan få en kop af byens allerbedste kaffe i virkelig Instagram-værdige omgivelser.

På alle andre tider af året finder du også utroligt mange fotomuligheder i De Pijp fra hippe spisesteder som The Avocado Show eller Dim Sum Now til adskillige vægmalerier. Det mest populære vægmaleri findes på Frans Halsstraat, der ligger lige rundt om hjørnet fra The Avocado Show.

 Cool og hippe De Pjip i Amsterdam

Cool og hippe De Pjip i Amsterdam

 De Pijp - Sarphatipark om efteråret - et instagram paradis!

De Pijp - Sarphatipark om efteråret - et instagram paradis!

De Pijp - Sarphatipark De Pijp - Dim Sum Now

3. Jordaan  

Jordaan er mit yndlingsområde i Amsterdam, og det er tilfældigvis også der, jeg er endt med at finde mit lille hjem. Der er forskellige meninger om hvorfor Jordaan har fået sit navn. Nogen mener navnet stammer fra floden Jordan, som mange jøder i sin tid ankom til området fra, mens andre mener, at navnet stammer fra det franske ord jardin, altså have, på grund af de mange grønne gårdhaver, området gemmer på. Ikke desto mindre er dette område Amsterdams absolut fineste med de små huse, lokale designbutikker, livlige markedsdage og lækre restauranter.

 Camillas yndlingsområde i Amsterdam - Jordaan

Camillas yndlingsområde i Amsterdam - Jordaan

 Jordaan - Westerkerk view

Jordaan - Westerkerk view

4. Rijksmuseum

Byens muligvis mest populære fotospot er de store IAmsterdam bogstaver, som du finder foran det smukke Rijksmuseum. Nogen vil måske mene, dette er for plat og turistet til at dele på Instagram, men kommer du på det helt rigtige tidspunkt, kan du få nogle ret fine billeder. I december finder du en smuk skøjtebane foran bogstaverne og museet, mens du kan få dem helt for dig selv, hvis du vælger at komme her lige efter solopgang. Går du en anelse nord for Rijksmuseet, finder du den lille kanal Spiegelgracht, hvorfra du har en lidt anderledes udsigt til det smukke museum.

 Det ultimative Instagram hotspot i Amsterdam - Kom tidligt for at få det for dig selv! 

Det ultimative Instagram hotspot i Amsterdam - Kom tidligt for at få det for dig selv! 

 Skøjtebanen ud for Rijksmuseum

Skøjtebanen ud for Rijksmuseum

 Spiegelgracht i Amsterdam nord for Rijksmuseet

Spiegelgracht i Amsterdam nord for Rijksmuseet

5. Zaandam

5 minutter fra Amsterdam finder du den lille by Zaandam, hvor der gemmer sig et lidt specielt hus, som skiller sig ret meget ud fra de idylliske kanalhuse, du finder i Amsterdam. Inntel Hotels har til huse i, hvad der allerbedst kan beskrives som en futuristisk udgave af et kanalhus. Det tager knap 7 minutter at komme hertil med toget fra Amsterdam, og det vil være det allerførste, du ser, når du træder ud fra stationen. Absolut den korte togtur værd, og så er du garanteret et billede, der skiller sig ud fra mængden!

 Zaandam 5-7 minutter udenfor Amsterdam - et futuristisk kanalhus! 

Zaandam 5-7 minutter udenfor Amsterdam - et futuristisk kanalhus! 

Det var 5 rigtig gode bud på de bedste Instagram spots i Amsterdam! Tusind tak Camilla! Har du, kære læser, flere anbefalinger til gode Instagram spots i Amterdam så tøv endelig ikke med at skrive! :) Har du selv lyst til at bidrage med en city/country guide, så vil jeg også elske at høre fra dig!