10 gode marketing bøger, du skal kende til

En af de ting, jeg virkelig værdsætter og som jeg ALDRIG troede, at jeg skulle sige mens jeg studerede er, at jeg elsker, at læse bøger! Fagbøger 'that is'. Det er som om, at så snart presset er væk for at det skal være bestemt bøger, som skal læses i et vist tempo, så er det både underholdende og givtigt. Især for mig, der jo arbejder med marketing, men som ikke har den store erfaring med det på ledelsesniveau. Så er bøger, blogs, og nyheds sites virkelig guld værd!Jeg har samlet en liste over bøger, jeg enten har læst eller gerne vil læse indenfor marketing. Nogle af dem vil jeg sige blot kan opsummeres gennem enkle artikler eller youtube videoer, så der vil jeg spare jer besværet med at læse hele bogen og istedet linke til noget relevant opsummering!

10. Crossing the Chasm (Geoffrey A. More) Ved at identificere forskellige 'buyer personas' på et marked, herunder forskellen mellem  "innovators" og laggards samt alt derimellem, skabes der et roadmap for, hvordan et nyt marked udvikler sig. Bogen tager blandt andet udgangspunkt i, hvordan du som virksomhed kommer sikkert over "kløften" når du skal drive dit produkt videre fra de accepterende "innovator typer" ud til det brede marked. Bogen er oprindeligt fokuseret omkring lanceringen af tech produkter, men jeg vil sige at teorien kan bruges indenfor alle industrier og virksomheder. Du kan danne dig et hurtigt overblik over essensen af bogen HER.

9. Lean Analytics (Alistair Croll & Benjamin Yoskovitz) Lean Analytics er en af mine favorit bøger i øjeblikket. Det er ikke så meget en marketing bog, men alligevel er der nogle yderst brugbare principper, der danner ramme for morgendagens mindset for marketingsfolk. Lean Analytics er faktisk udviklet til startup miljøet, og er i tråd med bogen, Lean Startup, der er et must read hvis du skal starte virksomhed! Ved at måle og analysere mens du vækster, kan du finde frem til om du løser et reelt problem, hvem dine kunder er og en lang række andre ting. Hele tankengangen om, at måle på det du eksekverer på er en enormt vigtig ting, hvilket selv helt store virksomheder glemmer at gøre.

8. Selling the Invinsible (Harry Beckwith)  Beckwith argumenterer for, at nutidens kunder ikke er interesserede i 'features', men derimod service og "det gode kundeforhold". Det handler om at ligge vægt på de rette værdier når der sælges og markedsføres, hvilket denne bog beskriver på en letlæselig måde. Jeg har endnu ikke selv fået læst bogen, men den står højt på ønskelisten!

7. Influence (Robert B. Cialdini) Influence er et "must know", og i min optik ikke kun for den marketing interesserede, men for alle generelt. Bogen omhandler hvad der psykologisk set driver mennesket til at sige "YES". I den forbindelse snakkes der om 6 grundlæggende principper, som værende kerneårsager til at man siger ja til noget. Bogen giver redskaber til at du bliver en mester ud i persuasion ved at du lærer disse principper at kende og forstår at bruge dem. Det er et enormt fascinerende område, som når man er opmærksom på det, kan overføres til en lang række situationer i hverdagen. Du kan få en forsmag på de 6 principper HER.

6. Positioning (Al Ries)  En af de første bøger, der tager hånd om, hvordan man kommunikerer til et kritisk publikum, der i forvejen bliver overeksponeret for en million branding beskeder dagligt. Gennem en række redskaber lærer du, hvordan du kan positionere dig din virksomhed, brand eller produkt og opnå industry leadership!

5. Buy-ology (Martin Lindstrom) Jeg er kæmpe fan af det psykologiske aspekt af marketing, hvorfor denne bog er den næste jeg skal igang med. Der bliver nemlig undersøgt hvilke psykologiske mekanismer, der ligger til grund for at vi køber noget samt hvad der får os til at købe noget fra ét brand fremfor et andet. Bogen bygger på et af de største neuro marketing studier i verdenen, hvortil der via studier af hjernen, bliver svaret på om sex virkelig sælger? - Og ikke mindst om advarslerne på cigaretpakker rent faktisk virker!

4. Permission Marketing (Seth Godin) Permission marketing er det modsatte af ”Interruption marketing” og spam, hvor virksomheder forsøger at opnå kunders og kundeemners opmærksomhed - uden at spørge om lov først. Permission marketing er altså markedsføring overfor kunder, der aktivt har sagt ja tak til, at din virksomhed må kommunikere med dem.Tilladelse er som dating - du går ikke efter et salg ved det første møde, men begynder en proces, hvor du trin for trin og med tiden gør dig fortjent til det. Endnu en bog, der ligger højt på læselisten da den er godt i tråd med en af mine helt store interesser, nemlig 'Content Marketing'.

3. Guerilla Marketing (Jay Conrad Levinson)  Guerilla Marketing handler om hvordan med med få midler, kan skabe opmærksomhed omkring sit brand, produkt eller virksomhed. Ideen er at skabe noget anderledes, som vil skabe omtale og opmærksomhed. Det er især en god bog, at læse hvis man arbejder i en lille virksomhed, hvor der tør tænkes kreativt og ud af boksen.

2. The Long Tail (Chris  Anderson)  En New York Times Bestseller, der omhandler Long Tail Marketing. Bogen argumenterer for, at en lang række enten billige produkter eller produkter med lav efterspørgsel samlet set kan generere lige så stor volumen som de få produkter i en shop, der sælger enormt godt. Bogen henvender sig nok mest til folk indenfor retailing, men siden jeg blev præsenteret for teorien på Uni, har jeg alligevel haft den med i en del overvejelser og diskussioner siden. I kan få en kort uddybning af konceptet lige HER.

1. Hvis Det handler om mig, så køber jeg! Omni Channel Marketing (Rasmus Houlind)  En dansk bog, som fortjener at være med blandt de helt store spillere! Omnichannel marketing, handler om hvordan du på intelligent vis bliver ramt af marketing budskaber alle steder og på alle tider (deraf ordet Omni, der er latin for alt eller alle steder) - men på intelligent vis således at det ikke virker forstyrrende og generende. Det handler med andre ord om, at give en meningsfuld og ensartet oplevelse på tværs af platforme. Det er så interessant og brandvarmt emne lige nu, da meget få formår at lave omni channel marketing (givetvis på grund af, at det kræver så stor en mængde data for at gøre det relevant) men jeg vil alligevel referer til Macy's der gør det ret godt. Se bare HER. Bogen kan ikke anbefales nok da den både er letlæselig og giver et godt billede af de spændende udfordringer der er indenfor marketing!

simone moellerComment