Dagbog fra 24 timer i Berlin - plus tips til Byen!

gap1 copySå er jeg hjemme fra mit lille lynvisit i Berlin. Det var været nogle intense 30 timer med fest i en nedlagt tæppefabrik, frokost i den herlige bydel, "Mitte" og lidt for mange Moscow Mules og vindues shopping på trendy Mulack strasse. Først havde jeg bare verdens værste måde at starte en rejse. I ved tingen, der bare ikke måtte ske! Jeg var kommet ud i Københavns lufthavn i rigtig god tid, jeg havde tjekket de første ti gange at alt det vigtigeste var med: kontaktlinser, dankort og pas. Jeg går lidt rundt og nyder, endnu en gang at være i lufthavnen - jeg elsker stemningen. Da jeg så står i køen for at tjekke ind, åbner jeg passet og ser til min store skræk, hvordan min kærestes ansigt kigger smilende ud på mig. HVAD I H...?!?!  - jeg havde pas med, bare ikke MIT pas. Der var 35 minutter til at check-in skrænken lukkede, så jeg måtte løbe febrilsk ud og preje en taxa. Forklare ham situationen, og bede ham om, at trykke speederen i bund, hvilket han ikke var med på (fair nok, retrospektivt havde det også været ret træls at køre en ned oven i hatten). Tilbage i lejligheden løber jeg rundt i HELE lejeligheden for at finde mit eget pas, indtil jeg finder det ved sofaen. Da jeg skal se at smutte ud af døren igen ser jeg at, Ludvig, min lille hund, havde lagt en nervøspølle over min febrilske handling, som jeg havde trådt op i, og fået den smurt rundt i HELE lejligheden. I det øjeblik kunne jeg have gravet mig selv ned... Nåm, jeg måtte jo tørre det værste op, og løbe ned i taxaen som selvfølgelig var nået op på et latterligt højt beløb. Jeg når ud i lufthavnen 4(!!) minutter før skranken lukker, så glæden lå altså på et meget lille sted. Suk!

gap2 copyFrustrationen blev dog afløst af en sitrende spænding i kropppen så snart flyet lettede, og jeg satte kursen mod mit første møde med Berlin. I lufthavnen mødte jeg Amira, som er modejournalist på Metroexpress, og sammen blev vi fragtet i en ekstravagant, splinterny Mercedes mod vores Hotel, Weinmeister Hotel. Der var lige tid til en kop restitutionskaffe på det nye SOHO house, som nok er det mest instagramvenlige sted, jeg nogensinde har set. Marmor, kaktusser, dyre mærkevarer, organiske juicer i fancy flasker og jeg kunne blive ved. Jeg tog nok de første 200 billeder, som kommer på Instagram løbende. gap5 copyDerefter havde Amira og jeg en lille time til at gå rundt i området inden vi skulle til fejringen af GAPs samarbejde med Zalando. Vi holdt til i området "Mitte", som er et chic område i øst Berlin. Vi spiste frokost på KaffeMitte, som sagtens kunne have været en hip fortovskaffe på Nørrebro i København. De lave priser på maden afslørede dog, at vi var langt fra. Det gode ved Berlin er nemlig at det er billigt at spise ude, og udvalget er enormt. Her kan jeg anbefale gaden, Alte schönhauser strasse, som udover at huse nogle af de fineste caféer også er kendt for de små og unikke designerforretninger. gap7Overalt serveres der Fritz-Kola, som vel er Tysklands svar på Jolly Cola - bare i et mere trendy format. Det jeg egentlig godt kan lide ved Berlin, er netop at alt er så pokkers trendy på den afslappede, rustikke måde. gapOm aftnen blev vi hentet i en Mercedes bus - bevares vi var jo i Mercedes eget land - som kørte os til en nedlagt tæppefabrik, som helt i tråd med Berlins coolness, var så rustik at det blev charmerende. Mine Valentinos var dog ikke så glade for især det rustikke underlag, men efter 4 Moscow Mules var selv de vældig begejstret. Der var nemlig arrangeret havefest på tæppefabrikken, som dannede en perfekt ramme for det vi alle var der for: Lanceringen af samarbejdet mellem Zalando og Gap. gap4Der var et godt miks af bloggere fra hele Europa journalister og medarbejdere fra Zalando. Vi fik alle en fancy denim jakke fra Gap - den er nu ret fin! gap6Da den sidste shuttle bus kørte mod hotellet, må jeg indrømme at jeg  glædede mig lidt til, at skulle tilbringe natten helt alene i denne kæmpe seng. Weinmeister Hotel, er iøvrigt utroligt anbefalelsesværdigt, og jeg kunne bestemt forstille mig, at tage tilbage

gap8Dagen efte blev brugt på sightseeing i området, og intet mindre end tre besøg på caféer. Ikke fordi vi var vanvittigt sultne, men fordi maden var så indbydende. Tøj kom der dog intet med hjem af - hvem havde lige troet det? Shoppingmuligheder var der ellers nok af, men i denne omgang lokkede maden vidst mere.