Anmeldelse af Sony RX100 III digital kamera

DSC_0006 copyFør jeg tog til Milano fik jeg mulighed for at låne og teste det nye digital kamera fra Sony, Sony DSC-RX100 III. Jeg var fra start af lidt farvet, da jeg med gru husker tilbage på mit digital kamera fra 2009, hvor det var langsomt, grynet og generelt bare ubrugeligt til meget andet en private feriebilleder. Men, der er altså sket en hel del siden da indenfor digitalkameraer, skulle jeg hilse og sige! Mit store spørgsmål før jeg rejste til Milano var dog, om jeg helt kunne undvære mit spejlrefleks kamera, så jeg gjorde noget drastisk og lod mit store, bøvlede Nikon kamera blive derhjemme for kun, at skyde mine billeder med dette fra Sony. DSC_0018 copy Hvis vi ser på funktionerne, så er der et hav af disse og jeg har langt fra fået testet dem alle, men grundlæggende er der lige så gode muligheder for at tage smukke billeder med Sony RX100 III, som der er med mit nuværende spejlrefleks. Uden at blive alt for teknisk, så har kameraet en høj opløsning og med den nye BIONZ X™ teknologi, som gør billederne knivskarpe, så er der et rigtig godt udgangspunkt for flotte billeder. Desuden har det 24mm vidvinkel (dvs. brede billeder), og stor blænde hvilket giver flotte lyse billeder samt en god dybdesløring ved detaljebilleder (dette kan I se nedenfor). Untitled-1sdEn anden ting, jeg er ret begejstret for, er muligheden for at kunne slå skærmen fra, at tage billederne gennem den indbyggede OLED-søger. Det giver større kontrol over billeder, synes jeg, og så føles det også mere som et spejlrefleks kamera. DSC00352Billede taget med Sony RX100 III i dårligt lys, uredigeret.

Og så lad os lige snakke om en af mine favorit funktioner: den vipbare skærm! Udover at være genialt til selfies, så er det også rigtig godt til at optage videoer med. Jeg har nemlig i lang tid ønsket at lave youtube videoer, men det har været for bøvlet med mit spejlrefleks da jeg ikke kan se, hvad det er jeg laver - om mit hoved er med osv. Men det er altså super let her. Desuden er videoerne i HD kvalitet, hvilket kan ses på min seneste video på min facebook sideDSC_0022 copySom I kan se på billederne, er Sony RX100 III ikke meget større end min Essie neglelak, nærmere bestemt er det kun 10,16cm langt og 5,81cm bredt, hvilket gør det praktisk at have med overalt. Det kan ligge i en lomme, eller en lille kuverttaske og bedst af alt kan billederne jeg tager med Sony RX100 III let deles med min telefon gennem den smarte Playmemories app fra Sony. DSC_0004 copyDet store spørgsmål som jeg stillede mig selv før rejsen, var jo om jeg ville kunne blogge udelukkende med Sony RX100 III. Jeg må tilstå at det er et JA, men med modifikationer. Havde jeg ikke haft en blog, men bare gået op i flotte billeder udover det sædvanlige, havde jeg til hver en tid valgt Sony RX100 III frem for et spejlrefleks. Det skyldes dets kompakte størrelse, de uendelige funktioner og mulighed for at tage utroligt smukke billeder, der lever op til selv meget høje standarder.

Selv kan jeg mærke, at jeg bruger kameraet til mere og mere, og lader i højere grad mit spejlrefleks blive hjemme da billederne jeg tager med Sony RX100 III bliver lige så flotte til eksempelvis events eller når jeg er ude og spise (hvor de i nogle tilfælde er bedre fordi det bedre kan tage billeder i mørke). Men måske det bare er fordi jeg kender mit spejlrefleks så godt, at jeg stadigvæk foretrækker det til outfit billeder? Så lige nu bruger jeg begge kameraer cirka 50/50, men i takt med at jeg lærer Sony RX100 III mere at kende, kunne jeg godt forstille at det vil tage mere over.

Sony RX100 III koster 6.699kr. og kan købes lige HER.