Vores juletraditioner

Jeg kommer fra et hjem, hvor juletraditioner ikke var noget vi dyrkede vanvittigt meget. Ihvertfald ikke i løbet af december. Jo, vi så da julekalender og alt det der, men vi havde ikke faste traditioner og ej heller på selve juleaftensdag. De er faktisk først kommet til senere, men så er de også kommet for at blive. De er sikkert som mange andre, men I får dem alligevel her: Vi mødes altid tidligt, og går og gør klar i løbet af dagen mens vi hører julemusik og drikker gløgg og vin. Der er ikke så mange små børn i familien, hvilket forklare de festlige drikkevarer tidligt på aftenen haha! Vi har dog et barnligt sind, så vi ser altid disneys juleshow inden festlighederne rigtigt starter. Det er altid min far der står for meget af julemaden idet han er uddannet kok. I år hjalp alle dog til med maden, hvilket min far vidst var glad for, så han også kunne have appetit til om aftenen. I forhold til maden, så har jeg to ting, udover det faste tilbehør, som der bare skal være; Rødkålsalat og ribsgele! Sidstnævnte må I ikke spørge mig om, for jeg spiser ellers aldrig gele, men det hører bare til julemaden, synes jeg :) Der bliver også altid lavet konfekt på selve dagen, så det fremstår helt friskt. I år var det min søster, der lavede det, da jeg trak ego-kortet og løb en tur istedet. Min mosters store hund trak så senere ego-kortet og spiste hele fadet, der kun var et enkelt stykke nougat tilbage...

Vi spiser altid mellem 18 og 19, hvorefter vi danser om juletræ og pakker gaver op. Så er der nemlig god appetit til at spise ris a la mande bagefter ;) Til sidst slutter vi af med pakkeleg, som vi spiller helt efter bogen med terninger. I år kom der dog en ny tradition til, som går ud på at når tiden er gået, kommer der en ny lynrunde, hvor man istedet for at bytte gaver, bytter plads. Mega stressende, men også super sjovt!

Lyder det meget ligesom jeres jul, eller har I jeres helt egne traditioner? DSC_0424DSC_0421^^ I år sad vi 13 til bords, men vi medregnede alle hundende, så blev vi nemlig 20.  DSC_0439^^Yndlings gløggen fra Blossa, som selv min gløgg-hadende søster ku' li'. DSC_0446^^ Den obligatoriske rødkålsalat  DSC_0450^^ Min tallerken FØR den blev overhældt med rigelige mængder sovs.