Opskrift // rødbedesalat med feta

DSC_2019 DSC_2029 DSC_2031Da jeg serverede den her salat for Marck forleden udbrød "Åh nej, er du nu kommet ind i en rødbede periode igen?" Den stakkels mand refererede til en periode der ligger små 4 år tilbage, hvor alle retter nærmest inkluderede rødbeder! Det kan I blandt andet se her og her (men bær lige over med billederne - jeg var helt nystartet og ejede ikke engang et spejlrefleks kamera). Vi var dog begge helt vilde med salaten, så jeg tror rødbeden har været lang tid nok i skammekrogen, og det har virkelig givet mig lyst til at inddrage denne skønne rodfrugt noget mere i madlavningen igen.Vi spiste salaten sammen med kalkunbryst, tahin dressing og sødekartofler - sooo Yummy! Dagen efter blev den bare spist som I ser den. Helt plain og lækker, men skal den spises alene og holde dig mæt i længere tid, vil jeg anbefale at tilføre lidt sorte linser eller kikærter.

Det skal du bruge: 3-4 store rødbeder (eller 6 små) Feta - Domyati feta er min favorit Persille Citronsaft 1 tsk. Honning

Sådan gør du: Kog rødbederne møre - de skal selv kunne ryge af gaflen når du stikker i dem. Hak i mellem tiden fetaen ud i små mundrette bider. Hak ligeledes persille. Bland det hele sammen med en smule friskpresset citron og honning og lad det trække. Når rødbederne er færdige skal de køle af, og hakkes i mindre tern. Rør dem sammen med de resterende ingredienser når de er helt kolde. Server straks.

Tip: Egner sig også glimrende i madpakken.