Opskrift // Meat pie - LCHF tærte

DSC_4825 DSC_4827Er jeg den eneste der har spist for en hel måned i den her påskeferie? Synes godt nok, der er røget en del ekstra mad ned, så nu hvor hverdagen starter igen, skal der lidt mere kalorielette retter på bordet. Før ferien lavede jeg en paleo tærte, også kaldet meat pie, som i al sin enkelthed går ud på at udskifte tærtebunden med fars. Jeg ELSKER tærte, og særligt den lækre tærtebund. Derfor var jeg også lidt skeptisk da det skulle afprøves, men det fungerede faktisk helt fint! Næste gang skal jeg dog bare lige lave bunden lidt tyndere, så der er mere æggemasse. Ellers kan det nemlig godt blive en anelse tørt hvis ikke der er anden dyppelse til. Tærten blev serveret med honningbagte grønsager, men en frisk salat havde helt sikkert også været rigtig lækkert! Bund: 500g. Hakket kyllingkød 3 spsk Solsikkekerner( kan udelades) Salt og Peber - Er du modig kan du eksperimentere med flere krydderier og krydderurter

Fyld: 3 Forårsløg 1/3 Broccoli 1 rødløg 1 pakke kalkun bacon - Tærte er en taknemmelig ret. Tøm grøntsagsskuffen og slå dig løs!

Æggemasse: 4 store æg 2 spsk hytteost salt og peber

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 160 grader.

Rør alle krydderierne og solsikkekernerne godt ind i kødet. Kom kødet i en tærteform og mas det ud så højt opad kanterne som muligt.  På den måde kan tærten indeholde mest fyld.

Sæt kødbunden i ovnen og forbag den i 20 min. Steg i mellemtiden baconen sprød på en pande. Derefter steges grøntsagerne møre og krydr med salt og peber. Pisk derefter æggene sammen med hytteost samt salt og peber.

Hvis bunden har afgivet meget væde under forbagningen, skal det hældes fra, før fyldet kommes over farsbunden

Kom derefter de stegte grøntsager på den forbagte bund, hæld æggemassen over og sæt den i oven i ca. 40 min.