Mit Studie // E-Buss IT-Universitetet

DSC_5686I er engang imellem nogle stykker der spørger ind til, hvad det er jeg laver, og nu da der vidst snart er ansøgningsfrist til de forskellige studier, vil jeg lige fortælle lidt om mit eget studie, som godt nok er en kandidat, men så er der noget at tænke over for de af jer, som søger optag på forårssemesteret. Måske I er nogle stykker, der endnu er i tvivl om hvad I skal vælge ? :) Som I nok har læst ud fra overskriften, så læser jeg på IT-Universitetet, hvor jeg er igang med en kandidat indenfor E-business, der er et produkt af et samarbejde mellem ITU og CBS. Det samarbejde er lige stoppet, så linjen fremover kun udbydes på CBS, men ikke desto mindre vil jeg både slå et slag for E-Buss samt ITU - også selvom det fremover ikke hænger sammen. For nemhedens skyld, har jeg prøvet at strukturere indlægget i afsnit, og så må I ellers bare spørge løs :)

Min Baggrund: For snart to år siden kom jeg til ITU med en bachelor fra Aalborg Universitet. Det havde bestemt ikke været mig, og min daværende linje var alt for flyvsk og kommunikations præget. Jeg stod med andre ord med en masse fancy teoretikere og videnskabsteorier i værktøjskassen, men anede ikke hvordan jeg i den "virkelige" verden skulle bruge dem forretningsmæssigt. Verden er jo unægteligt drevet af penge, så jeg tænkte at hvis jeg nu overbyggede med noget markedsføring, krydret med noget IT(det er jo så moderne) og lidt sociale medier, ja så kunne det da ikke gå helt galt.

Ansøgning: Ansøgningen til ITU - ihvertfald de to linjer jeg overvejede - er lidt aparte i forhold til mange andre steder. Her tæller ens gennemsnit nemlig sammen med en motiveret ansøgning for henholdsvis 60% og 40%(for bachelor uddannelserne er det kun gennemsnittet, der ses på). Derimod tæller baggrunden ikke i lige så høj grad, hvorfor folk kan komme med alle mulige forskellige uddannelser. Pædagoger, programmører, ingenører og kommunikationsfolk - det er sådan set lidt lige meget, for det der vægter er ens motivation. Dét synes jeg er kanon fedt! For at være mere sikker på at jeg kom ind, valgte jeg både at søge Ebuss-linjen samt digitalt design og kommunikation. Egentlig ville jeg kun Ebuss, men havde hørt at når først man var kommet ind, var det lettere at skifte over på en af de andre linjer! Heldigvis kom jeg ind på min ønskede linje fra start af...

Ebusiness linjen: Ebusiness fortsætter som sagt fremover på CBS, og den nye linje på ITU kommer så til at hedde Digital Innovation & Management. Helt sikkert også værd at kigge nærmere på HER. Ebusiness er nok en af de mest alsidige uddannelser i  Danmark forstås på den måde, at linjen er bygget op omkring rigtig mange valgfag således at man selv kan sammensætte sin uddannelse. Det giver på den ene side enormt meget frihed, men på den anden side også meget ansvar. Samtidig giver det også mulighed for at målrette sin uddannelse meget nøje efter den profil man gerne vil ende ud med. Det første semester er dog bygget op omkring 3 grundlæggende fag, som samtidig også rammesætter uddannelsens mål, om man vil, for de studerende: 1 marketings/business fag, 1 IT-jura fag og 1 programmerings fag. Derefter er der (næsten) frit valg på alle hylder af valgfag og fag på andre universiteter. Selv har jeg valgt at fokusere på business og markedsførings delen - med fokus på sociale medier. Det er skide spændende, og alle mine undervisere(inden for de fag) har været virkelig gode! Jeg ved, at mange af dem, også vil være at finde på  Ebuss linjen på CBS... I kan læse mere om Ebusiness på CBS HER.

Sprog: Som med så mange andre uddannelser foregår det meste på engelsk, hvilket i starten skræmte mig helt vildt. Jeg havde jo ikke haft engelsk siden gymnasiet så jeg forstillede mig, at det ville være engelsk på et meget meget højt niveau. Det er det vel også på nogle områder, men man kommer altså hurtigt efter det! Undervisere og censorer går desuden også mere op i meningen med ens budskab end om det er forklaret på en eller anden fin akademisk måde. Jeg har scoret en del 10 og 12 taller på nervøst danglish-engelsk, så det kan sagtens lade sig gøre at klare sig godt selvom engelsk ikke er ens modersmål.

Studieliv: En ting jeg blev lidt overrasket over, var det manglende sociale aspekt i min "klasse". Jeg tror i høj grad det skyldes, at folk vælger sig ud på forskellige fag efter første semester, så jeg har aldrig helt haft den der følelse af sammenhold - faktisk er der mange jeg slet ikke kender eller har snakket med fordi vi simpelthen aldrig har de samme timer. Jeg har dog hørt, at det også er en generel ting for mange kandidat uddannelser, hvor folk i forvejen har travlt med karriere, venner og familie. Så, det skal man lige være forberedt på. Rammerne for at være social er ellers rigtig gode. ITU har den mest FANTASTISKE beliggenhed lige ved DR byen og KUA, så om sommeren er der godt gang i den ved kanalen. Derudover er der metro tæt på, og centrum er jo ikke mere end 15-20 minutters gå gang væk. ITU har også en hyggelig lille kaffebar, en studiebar som har åbent om fredagen med gode priser(så vidt jeg ved - kommer der ikke så tit), film aftener i ny og næ samt andre tiltag. Derudover er der LAN-parties.... Ikke noget jeg dyrker, men det er jo ITU - stedet hvor fremtidens spil programmører sidder, sååeh ;). Bygningen er desuden super moderne og lækker, så den er i sig selv værd at køre forbi universitetet for. ITU er dog småt, så forveksl det ikke med CBS eller andre store steder. Men med den rette sammensætning af sociale folk, er der grundlag for et super godt studiemiljø! Der er iøvrigt åbent hus på ITU d. 15 maj for bachelor uddannelser, så kig forbi. Også selvom I måske er interesserede i kandidat uddannelser - der er helt sikkert nogen der er interesseret i at fortælle jer lidt! - Og ellers så spørg endelig løs! Der sker jo som sagt en del med min uddannelse lige nu, så hvis det hele forvirrer jer en smule, kan jeg godt forstå det :)