Interview med Manden // Bliv ingeniør!

[youtube K3M5OEKK59s 780 520]

For et par uger siden blev jeg tilbudt at udspørge min kæreste lidt om hans uddannelse som ingeniør (i forbindelse med en ny kampagne  der hedder engineer the future, som bl.a. vises gennem gif's)- en uddannelse de fleste af nok har et ret stift billede af, som værende ret så nørdet, langhåret, og vældig naturvidenskabeligt. Men hvor meget fordomme, og hvor meget er retfærdighed? Det blev jeg nødt til at høre ham om... Sagen er nemlig den, at vi skal have uddannet flere ingeniører, og jeg har hørt fra kæresten 'himself', at der mangler lidt kreative, kvindelige hjerner derude!

Hvad er det du laver skatter, og hvad vil du bruge det til(ps. kommer du til at tjene nok penge til at jeg kan få en Chanel taske eller to?)? Jeg studerer Process og Innovation, som diplom ingeniør på DTU - på afdelingen i Ballerup. Det er en forholdvis ny linje, og på mange områder meget anderledes end den traditionelle måde at tænke “ingeniør” på. At være ingeniør, ihvertfald på min uddannelse, er en kanon blanding af det nørdede og det forretsningsmæssige perspektiv. Og hvor mange ingeniører er specialister, er vi nok lidt mere generalister, hvilket gør at jeg ikke har en bestemt type jobtitel, at stræbe i mod. Jeg kan komme til at arbejde inden for ledelse, inden for produktion eller i en kreativ afdeling, hvor nye løsninger skal findes på en given problemstilling. I starten havde vi meget naturvidenskabelige fag, men nu har vi har fag indenfor vidensdeling, innovation, research, marketing, ledelse mm. Vi er også meget ude “ i marken” og tager fat på konkrete problemstillinger i samfundet - sidste semester, skulle vi eksempelvis finde løsninger på bakterieproblemet i sygehusvæsenet. Undervisningen er desuden meget debatterende og oplysende med gode undervisere fra erhvervslivet. Derudover fremlægger vi meget, hvilket har styrket mine evne i at præsentere og pitche. Sidst men ikke mindst, giver uddannelsen også rig mulighed for at kunne starte selvstændigt, så er man iværksættertypen, er det også en super linje.

(Og ja, der bliver nok råd til en lille Chanel taske eller to, hvis du er sød) --> min reaktion... Merci honey!

excited-baby

Er det en uddannelse for alle? Også piger? Ja helt sikkert! Det kan godt være, at de gamle ingeniørlinjer har været meget mandedomineret og nørdede, men i de sidste tre år jeg har gået der, er der kommet flere og flere piger til. Men jeg tror at det, der skræmmer mange piger, er det naturvidenskabelige, og det er helt sikkert også meget grundlæggende i langt de fleste ingeniør uddannelse. Dog er jeg af den opfattelse, at alt kan læres og ihvertfald med min linje, er tingene jo også ændre lidt så man ikke nødvendigvis skal være matematik geni for at være ingeniør.

Hvordan er det at studere på DTU i Ballerup?  Er det mange søde fyre til alle mine søde, kvindelige læsere? Jeg synes det er rigtig godt. Skolen er stor og med mange dygtige undervisere. Derudover er mulighederne for at være social ret gode, da der både er fredagsbar, store fester og rusture. Men man skal jo lige beregne at de ligger lidt uden for byen…

Altså, nu ved jeg jo ikke lige hvad dine læsere går efter, men der går mange søde nørder derude, som sikkert kommer bliver de nye danske, Bill Gates. Ej, spøg til side. I de senere år, er der kommet flere, som går mere op i selv, men som samtidig er super cool og nede på jorden. Dog tænker jeg, at de bør komme ud og tjekke det ud selv, så jeg ikke siger mere dumt ;)

I videon ligger de op til at ingenører kan redde verdenen, hvordan kan din uddannelse hjælpe til dette?

Min linje vil bidrage til at kunne se nye, og bedre løsninger hurtigere. Vi kan lave løsninger, som vil gøre op med forældede standarder på i det private erhverv og i det offentlige. Vi kan give virksomheder et skub i den rigtige, mere moderne retning - blandt andet inden for bæredygtighed og miljø. Så ja, vi bliver da helt sikkert hverdagens helte engang i fremtiden ;)

Hvad er dit bedste råd til unge der overvejer at læse til ingeniør? Man skal ikke bare se det som en uddannelse, men også som en personlig udvikling. En udvikling, der får dig frem i verden. Før jeg kom ind, var jeg igang med at blive tømrer,  og den her uddannelse har modnet mig på så mange områder. Ingønører er til tider lidt nørdet ja, men det er også meget mere end det. Mit bedste råd vil derfor være, at springe ud i det, for det er en uddannelse der giver rigtig meget igen.

I kan læse mere om Engineer the Future HER - og selvom et like nok ikke redder verden i fremtiden, bliver de sikkert glade for et like anyways ;)

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Engineer The Future