Bedste hårprodukter (til extensions)

DSC_2009 DSC_2010 Nu har jeg snart rendt rundt med extensions i 2 måneder, og selvom jeg har prøvet det før, kan det godt være lidt af en omvæltning med alt det hår! Hvis ikke jeg plejer det, og bruger de rette produkter, så filtrer det og/eller bliver tørt og stift - I ved, typisk extensions hår, mange netop har fordomme over for. Jeg har derfor leget lidt med forskellige hårprodukter, og taget de med som jeg har haft aller bedst erfaring med. Fællesnævneren er, at alle giver ekstra pleje og fugt, hvilket får håret til at holde længere. Ingen produkter er kun henvendt til extensions - så jeg går ud fra alle, og ikke kun os med extensions, kan drage nytte af de her produkter. Shampoo & Balsam: Der har jeg været en del igennem, og udover et enkelt andet mærke jeg laver et indlæg om en anden dag, så er det kun Sensai der har kunnet give mærkbart blødt og lækkert hår. Der er tale om Moisturising Shampoo og Balancing conditioner og de kan begge findes i Matas. Tip: Jeg vasker altid håret to gange for at få alt fedt og snavs ud, og da Sensai er i den eksklusive ende, kan jeg godt finde på at spare på shampooen ved først at bruge en billigere(men god) shampoo.

Hårkur: En hårkur er rigtig vigtig, og jeg ville sådan ønske at jeg var bedre til at bruge det noget oftere. Men det er som om, at når først jeg er gået ud af badet, så gider jeg ikke gå tilbage i det igen 30min. efter for at skylle håret igen. Kender I det?! Haha... Nåm, når det bruges, har jeg kastet min kærlighed på Nourish hårkuren fra Toni & Guy. Håret er Silkeblødt efter den fætter har været igennem håret! Tip: Brug din tangle teezer- eller en anden børste - når du har kommet hårkuren i. Håret bliver efterfølgende endnu blødere samt lettere at redde ud efterfølgende.

Oil Elixir: Lige siden jeg prøvede denne olie fra TRESemmé i efteråret, har den faktisk hængt ved. Jeg bruger den kun i vådt hår efter hårvask, så håret bliver let at redde ud.Den er baseret på en tørolieteknologi, som af en eller andren grund ikke fungerer lige så godt i mine extensions når håret er tørt (dog fungerede den fint uden extensions). Det er grunden til den kun kommer i vådt hår, hvor den så fungerer glimrende.

Argan Oil: Argan Oil har haft en fremragende virkning på mine extension, og denne version fra Lee Stafford gør det super let at komme i. Den fungerer, som spray, på samme måde som en hårlak, og gør håret rigtig blødt og lækkert i lang tid. Den fedter nok lidt mere end Oil elixir, men det er kun godt i mit tørre hår. Helt klart et godt køb.

Tørshampoo: Det behøver bestemt ikke være dyrt for at være godt, hvilket Batiste i den grad har vist. Den koster 49kr. lige HER, og gør det den skal - gør håret nyvasket at se på. Tip: Er du mørkblond eller brunette i toppen, kan det godt betale sig at købe en tørshampoo specielt rettet mod det, da traditionelle versioner har det med at ligge et lyst skjold, hvilket for mørkt hår til at se støvet ud.

Heat protect: Nu står der godt nok Root lift på pakken, men jeg kom til at tage den forkerte! Anyways, der er mange versioner på markedet og de alle gør nok det de skal - beskytte håret mod den skadelige varme fra glattejern, føntørrer osv. Jeg har kastet min kærlighed på den fra ghd, da den er virkelig drøj i brug og let at anvende. Heat protect gør at min extensions holder længere da de netop kræver en del ture med glattejernet, hvilket er number one slidfaktor på håret! Tip: ghd har faktisk indbygget i heat protect i mange af deres hår styling produkter, så har du naturligt krøller, kan du istedet vælge ghd Curl Hold, som både har Heat Protect, men også får krøllerne til at holde længere.

Børster og Kamme: Generelt slider det en del på extensions at de bliver redt, hvilket er lidt et paradoks da de kræver at blive redt ret så meget for ikke at filtre totalt til i nakken(dette sker mest her om vinteren, hvor halstørklæder og huer laver ugler og filtret håret). Tangle Teezer har jeg skrevet om før, og den er virkelig god - også til hår uden extensions. Men jeg har måtte sande, at den altså ikke helt kan udrede mit hår når der er kæmpe ugler i nakken fordi det er så tykt. Derfor måtte jeg ty til skrappere midler, og hjem kom en kæmpe moppedreng fra ghd. Den tager alle ugler, og gør faktisk heller ikke særlig ondt i meget filtret hår. Derfor er den helt sikkert anbefalesværdig. Tip: For at skåne håret mest muligt, bruger jeg mest min Tangle Teezer, og supplerer med den store børste fra ghd når det er nødvendigt.

Hårelastikker: Nu er vi måske lidt nede i petitesserne, men hårelastikker med metallukninger kan jo også skade på håret. For at undgå det har jeg købt nogle små billige plastik elastikker i netto til fletninger og dets lige, samt de berømte BLAX hårelastikker til hestehaler. De skulle være mest skånsomme for håret, men der er kommet nogle nye og billigere på markedet, der hedder "The O", som ud fra hvad jeg kan vurdere er de samme, men kun koster 15kr pr. pakke. De kan købes HER Tip: Sov altid med håret i en fletning, det gør håret lettere at redde ud om morgenen.